Projecten

Naast de zorg voor haar zeven eigen kinderen neemt Mama Justine (afgebeeld op onderstaande foto) ook de zorg op zich voor een grote groep straat- en weeskinderen. Met veel liefde vangt zij deze kinderen op, zorgt ze dat ze te eten krijgen en neemt ze de rol van 'moeder' op zich. Dit allemaal met de beperkte middelen die ze hebben.

Het is voor deze mensen in Uganda niet makkelijk om geld te verdienen. Toch probeert ze dit op verschillende manieren te doen. Zo heeft ze geleerd om zelf yoghurt te kunnen maken om deze vervolgens te verkopen. Daarnaast maakt ze, samen met de oudere meiden die zij opvangt, veel kleding die ook verkocht kan worden. Ook hebben de kinderen geleerd hoe ze zelf slippers kunnen maken, dus deze kunnen ook verkocht worden. Ze heeft nog een klein winkeltje en verkoopt een deel van de oogst uit haar moestuintje.

Toch is dit niet genoeg om een groep van 20 - 30 kinderen van genoeg voedsel te kunnen voorzien, laat staan om ze allemaal naar school te sturen en onderdak te bieden.

Hiervoor is alle hulp hard nodig!

Kijk vooral verder om te zien wat er met alle donaties gebeurt!

`Education is the most powerful weapon

we can use to change the world´

Onderwijs

Onderwijs is ontzettend belangrijk om kinderen een goede toekomst te bieden. Mama Justine wil dan ook niets liever dan alle kinderen naar school kunnen sturen. Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Het ene moment konden de kinderen wel naar school, maar het andere moment werden ze weggestuurd en zaten ze weer weken thuis vanwege gebrek aan geld. Dat kan zo niet!

Mede dankzij alle donaties proberen we de kinderen wel te verzekeren van onderwijs. Niet af en toe, maar gewoon heel het jaar door!

Onderdak

Een veilige leefomgeving bieden aan een groep van ruim 20 personen is voor een gemiddelde Ugandese moeder bijna onmogelijk. Toch is ook dit van belang. Een veilige thuisbasis is zeker voor deze kwetsbare kinderen heel belangrijk.

Waar ze eerst in een soort geitenschuur moesten leven, kunnen wij ze nu helpen om in een fatsoenlijk huis te verblijven.

Dankzij alle hulp en donaties kunnen wij de maandelijkse huur van dit huis betalen en hiermee een grote zorg van Mama Justine wegnemen.

Jouw hulp maakt het verschil!

Email: stichtingimikaaa@gmail.com

Facebook: Stichting Imikaaa